Hunderaser – kort info

Når man velger seg en hund, er det flere ting man bør tenke på i forkant. En hund er nemlig ikke et leketøy – det er et levende vesen som må passes på i mange år, akkurat som et lite barn. Når man først har bestemt seg for å kjøpe en valp, er det viktig å velge rett rase. Bor man i byen, lønner det seg å velge en hunderase som ikke krever mye plass. Chihuahua, Yorkshire terriere og dvergpinsjere er spesielt populære, siden de får plass i en veske og trives veldig godt innendørs.

Mer plass gir større muligheter

Bor man på landet er det mye enklere å velge hund, siden de aller fleste hunderaser vil trives godt i grønne, frie omgivelser. Hunderaser med korte ben kan dog få problemer om vinteren når snøen er som høyest, derfor er større hunder populære utenfor byene. Golden retrievere og ulike collie-typer regnes til å være de beste familiehundene – de er smarte nok til å hjelpe med husarbeidet og samtidig veldig gode med barn. Ser man etter en gårdshund, altså en brukshund som kan hjelpe til på gården, er det best å gå for en schæfer eller en typisk norsk elghund. Sistnevnte kan holde rovdyr unna og samtidig lære seg utallige kommandoer.

Noen store raser passer også i byene

Rottweiler og dobermann kan også ofte sees på landet, men disse hundene klarer seg fint også i storbyene. Det er enkelt å kjøpe en hund, men man bør aldri ta forhastede beslutninger. Sett deg ned med familie og venner for å diskutere på forhånd hvilken hunderase dere skal kjøpe. Det er et valg for livet, tross alt.